Eğitim Sitesi

Ana Sözleşme Nedir? Ana Sözleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Ana Sözleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ana Sözleşme:

Mal sahibi ile doğrudan yapılan sözleşmedir. Bu sözleşme inşaatın bölümlenmesine bağlı olarak bir veya birden fazla sayıda olabilir.

 

İnşaat Terimi Olarak Ana Sözleşme:

Mal sahibi ile doğrudan yapılan sözleşmedir. Bu sözleşme inşaatın bölümlenmesine bağlı olarak bir veya birden fazla sayıda olabilir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Barbekü: Et ya da balığın ızgarada pişirildiği ocak, bir tür mangal. Balkonlarda veya açık alanlarda duvar içerisinde gömülmüş veya açıkta pişirme işinin yapıldığı standart norm ve ölçülerinde tuğla, taş veya hazır blok malzemeler ile yapılmış ocaklardır. Yapıldığı malzemenin cinsine göre: tuğla barbekü, taş barbekü, hazır blok malzemeden yapılan barbekü. Yapım şekline göre: açık barbekü, kapalı barbekü isimlerini alır.

    Yeşil Çatılar: Çatıların üzerlerinde bitki yetişecek şekilde tasarlanması ile oluşan ekolojik çatı kaplama sistemleridir. Yeşil çatılarda temel katmanlar : ( Yukarıdan aşağıya doğru) Bitkiler, Bitki taşıyıcı tabaka, Drenaj ve filtre tabakası, Mekanik etkilere karşı koruyucu ve nem tutucu tabaka, Su yalıtımı + kök tutucu tabaka, Çatı taşıyıcı yapısı. Seyrek dokulu (ekstensif) yeşillendirme: Ekstensif yeşillendirme ile hafif çatı bahçeleri elde edilir, Kullanılan malzeme ve yöntemlerle çatıya gelen yük 80-100 kg/m2 civarındadır. Sık dokulu (intensif) yeşillendirme: İntensif yeşillendirme, çim, yüksek çalı ve bitkiler ve birçok ağaç türünün yetiştirilebilmesi için kullanılır. Çatıya verdiği yük 300-400 kg/m2'den başladığı için taşıyıcı elemanların tasarımı aşamasında yeşil çatı uygulaması mutlaka hesaba katılmalıdır.

    Çarpı: Kaba sıva.

    Merdiven: İnsanların yükseklik farkı olan iki nokta arasında inip çıkmasını sağlayan düzenli aralıklarla basamakları bulunan eğik düzlemlere merdiven denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü