Eğitim Sitesi

Ana arı ızgarası Nedir? Ana arı ızgarası Hakkında Kısaca Bilgi

Ana arı ızgarası Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Ana arı ızgarası:

Ana arının kovan içindeki çalışma alanını sınırlamak üzere kuluçkalık ve ballık arasına yerleştirilen; paslanmaz veya gıda tüzüğüne uygun plastikten yapılmış, 4,1 - 4,2mm. aralıklara sahip ızgara.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Çene salgı bezleri: Baş içyapı itibariyle de önemli salgıların yapıldığı kısımdır. İşçi arıların yutak üstü salgı bezleri genç yaşta arı sütü, daha ileriki yaşlarda baldaki sakarozu parçalayan enzimler salgılarlar. Çenede bulunan bezler ana arıda ana arı feremonunu, işçi arılarda ise alarm feremonunu salgılamaktadır.

    Bal sirkesi: Bala, su ve sirke katılarak baldaki karbohidratların usulüne uygun olarak mayalanması sağlanarak elde edilen sirke.

    Kek: Değişik yapılış şekillerinde, çeşitli ölçeklerde bal, pudra şekeri (toz şekerin öğütülmesiyle elde edilen, katkısız) ve çiçektozunun (polen) karıştırılıp hamur haline getirilerek arıları beslemek için kullanılan, katı besin.

    Kap arısı: Güney Afrikanın Güneybatı sahil bölgesine lokalize olmuş, işçi arıları spermatekaya sahip olan ve işçi arıların bıraktığı dölsüz yumurtalardan nadiren de olsa ana arı yetiştirilebilen bir genotip. (Apis mellifera capensis)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü