Eğitim Sitesi

Ampatman Nedir? Ampatman Hakkında Kısaca Bilgi

Ampatman Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Ampatman:

Büyük boyutlu somellerde malzemeden tasarruf edilmesi amacıyla, somelin üst kısmında bina yükünün 45 derecelik yayılma açısına uygun biçimde yapılan kademeye verilen ad.Somellerin boyutlarının tespit edilmesiyle ortaya çıkan büyük boyutlu somellerde malzemeden tasarruf edilmesi amacıyla somelin üst kısmında bina yükünün 45 derecelik yayılma açısına uygun biçimde yapılan kademeye verilen ad.

 

İnşaat Terimi Olarak Ampatman:

Büyük boyutlu somellerde malzemeden tasarruf edilmesi amacıyla, somelin üst kısmında bina yükünün 45 derecelik yayılma açısına uygun biçimde yapılan kademeye verilen ad. Somellerin boyutlarının tespit edilmesiyle ortaya çıkan büyük boyutlu somellerde malzemeden tasarruf edilmesi amacıyla somelin üst kısmında bina yükünün 45 derecelik yayılma açısına uygun biçimde yapılan kademeye verilen ad.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Teflon: 1. Etilen ve flordan elde edilen, ısıya dayanıklı plastik madde. 2. Sürtünmesiz yatak ve yastık; tesisatta conta ve dişli ek yeri bandı gereci.

    Katlamalı Kapı: Geniş açıklıkların örtülmesi için elverişli kapılardır. Kanatlar, katlama ve sürme hareketini birlikte yaparlar. Ya bir duvar tarafına ya da her iki tarafına açılarak, katlanmış halde toplanırlar.

    Revize: Gözden geçirilmiş.

    Gri Seramik: Feldispat eklenmiş özel karışımlı killer ile yapılan ve 1300 C'de pişirilerek kısmen camsı hale getirilen, homojen yapılı ince seramik türü. Çok sert olup gözeneksizdir, dondan zarar görmez, çizilmez. Yer karoları bu sınıfa girer.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü