Eğitim Sitesi

Amfi Tiyatro Nedir? Amfi Tiyatro Hakkında Kısaca Bilgi

Amfi Tiyatro Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Amfi Tiyatro:

Eski Roma'da savaş oyunları, gladyatör ve vahşi hayvan dövüşlerinin yapıldığı daire veya oval oturma yerleri bulunan yüksek yapı.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Form: Bir şeyin dış biçimi ile birlikte, içyapısına verilen ad. Nesnenin, içinin de nasıl bir yapıda olduğunu gördüğümüz, durumlar için kullanılır. Bu noktada biçim ve form birbirinden farklı kavramlardır. Üç boyutlu nesnelerin yapısal özelliği, boşlukta kapladığı alan.

    Uygulama Süreci-İcra (Process): Yapıtın gerçekleştirilmesinin özellikleri, ayrıntıları, verileri.

    Lascaux: Fransa'nın Dordogne bölgesinde, Montignac yakınlarındaki Vezere vadisinde, içindeki çok önemli tarih öncesi duvar resimleri ile ünlü mağara.

    Tempera: 1- Tutkallı su ile madeni boyaların karıştırılmasıyla yapılır. Kuruyunca matlaşır, üzerine vernik sürdükten sonra renkler yeniden parlaklık kazanır. Yağlı boya bulunmadan önce Avrupa resim sanatında tempera kullanılmıştır. 2- Boyar maddenin tutkallı suyla, genellikle de yumurta akıyla karıştırılmasıyla elde edilen bir boya türü ve bu boya kullanılarak yapılmış resim. Tempera Ortaçağ'da sık kullanılmış, 15. yy'dan sonra yağlıboya resmin gelişimiyle birlikte ortadan kalkmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü