Eğitim Sitesi

Alüvyon Nedir? Alüvyon Hakkında Kısaca Bilgi

Alüvyon Terimi Hakkında Bilgiler

Deprem Terimi Olarak Alüvyon:

Suyun biriktirdiği kil, silt, kum, çakıl, taş ve jeolojik aşınma sonucu ortaya çıkmış diğer malzemeler.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Alüvyon:

Akarsuların taşıyıp yığdıkları balçık, kil vb. çok ince taneli şeylerin kum ve çakılla karışmasıyla oluşan yığın.

 

Coğrafya Terimi Olarak Alüvyon:

Akarsular tarafından taşınarak çukur veya düz yerlere biriktirilen çakıl, kum, kil ve balçıktan oluşan maddeler.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Alüvyon:

Kayaçların aşınması sonucu ortaya çıkan ve sular tarafından taşınarak biriktirilen kil, silt, kum, çakıl, taş ve diğer malzemelerin oluşturduğu tabaka.

 

    Benzer Deprem Terimleri

    Sismoloji: Depremlerin oluş nedenleri, deprem dalgalarının yerküre içinde nasıl yayıldıkları, zayıf ve kuvvetli yer hareketinin kayıt edilmesi, ölçülmesi ve değerlendirilmesi teknikleri, deprem tehlikesinin belirlenmesi ve zararlarının azaltılması konuları ile uğraşan jeofizik biliminin uzmanlık alanı, deprem bilimi.

    Episantr (Dış Merkez): Odak noktasına en yakın olan yeryüzündeki noktadır. Burası aynı zamanda depremin en çok hasar yaptığı veya en kuvvetli olarak hissedildiği alandır.

    Maksimum Yer İvmesi: Bir depremde ivme kayıt cihazları tarafından ölçülen veya matematik modeller kullanılarak hesaplanan yer hareketi ivmesinin en büyük genlikli değeri.

    AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi (AFAD TDVM): Sismik ağ işleten kurum, kuruluş, üniversite ve araştırma merkezleri tarafından elde edilen sayısal deprem verilerinin eş zamanlı olarak aktarıldığı, verilerin standart hâle getirildiği, depolandığı, saklandığı, bütün gelen verilerin değerlendirilmesi ile en doğru deprem parametrelerinin belirlendiği ve elde edilen bütün bilgilerin ulusal ve uluslararası araştırmacılara dağıtılması işlemlerini yürütmek üzere kurulmuş merkez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Deprem Terimleri Sözlüğü