Eğitim Sitesi

Alternatif Turizm Nedir? Alternatif Turizm Hakkında Kısaca Bilgi

Alternatif Turizm Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Alternatif Turizm:

Sosyal ve ekolojik uyuma, yerel ve yabancı girişimcilerin işbirliğine ve gelişmede yerli malzeme kullanılmasına öncelik verme amacını güden turizm çeşidi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Pazarlama: Bir ürünün, bir malın, bir hizmetin satışını geliştirmek amacıyla tanıtmayı, paketlemeyi, satış elemanlarının yetişmesini, piyasa gereksinimlerini saptama ve karşılamayı içeren etkinliklerin tümü.

    Görünmeyen İhracat: Turizmde, işletmelerin ürettiği ürünlerin ülke içinde turistlere satılması olayı.

    Airport Code (Havaalanı Kodu): Havadan ulaşımı olan tüm kentlerin kendilerine özgü üçer harfli kodu vardır. Büyük kentlerde sözkonusu üç harf sıklıkla ilk üç harften oluşur, örneğin Londra için LON, Paris için de PAR gibi. Ancak YYZ (Toronto) ve SXB (Strasbourg) örneklerinde görüldüğü gibi durum her zaman böyle değildir. Ana koda ilaveten neyin ne olduğunu açık etmek üzere ikincil kodlar da kullanılabilmektedir. Örnek olarak Londra, İngiltere'nin (LON) Heathrow (LHR), Gatwick (LGW), Luton (LTN) ve London City (LCY) havaalanları bulunmaktadır.

    Alkollü İçki: Çeşitli tahıl, meyve ve köklerdeki karbonhidratların mayalanması ile hazırlanan ve değişik oranlarda alkol içeren içeceklere verilen genel ad.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü