Eğitim Sitesi

Alışılmış Bağdaştırma Nedir? Alışılmış Bağdaştırma Hakkında Kısaca Bilgi

Alışılmış Bağdaştırma Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Alışılmış Bağdaştırma:

Dilde yaygın olan ve kullanımında yadırganmayan bağdaştırma.

 

Edebiyat Terimi Olarak Alışılmış Bağdaştırma:

Bir söz grubundaki kelimelerin mantıksal olarak doğrudan ilgi kurabilecek veya doğal dilde alışılmış şekilde bir araya gelmesidir.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Ses: 1. Ses organlarının bir hareketiyle oluşan ve duyulabilen hava titreşimlerine ses denir. 2. Akciğerlerdeki havanın gırtlaktaki ses tellerine çarparak meydana getirdiği titreşimlere ses denir. 3. Ciğerlerden gelen havanın ses yolunun herhangi bir noktasındaki boğumlanmasıyla oluşan ve yayılan kulakta, bir ünlü olarak veya bir ünlü ile birlikte algılanan titreşim: a, m, n, y, s.

    Nüsha: Birbirinin tıpkısı olan yazılı şeylerin her biri. ( Gazete, dergi vb. için) Sayı.

    Topluluk Adı: Şekil bakımından teklik durumunda olduğu halde, anlamca topluluk kavramı taşıyan ad: alay, bölük, grup, ordu vb.

    Ön Yargı Bildiren Cümleler: Bir eylem henüz sonuçlanmadan, o eylemin nasıl sonuçlanacağı konusunda fikir yürüten cümlelerdir. Örnek : Bizi görür görmez yine bağırıp çağıracak. Ben zaten onun suçlu olduğunu baştan biliyordum. Göreceksiniz, son şiirlerinde de ayrılık ve ölüm üzerine konuşup bizleri hayal kırıklığına uğratacak. Bu çocuğun bir baltaya sap olamayacağı baştan belliydi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü