Eğitim Sitesi

Alifatik Nedir? Alifatik Hakkında Kısaca Bilgi

Alifatik Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Alifatik:

Karbon atomlarının dallanmış ve dallanmamış zincir şeklinde olan bileşikleri.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Konsantrasyon: Çözeltide çözünmüş olan göreceli madde miktarıdır. Düşük konsantrasyonlu çözeltilere seyreltik, yüksek konsantrasyonlu çözeltilere derişik çözelti denir.

    Basit Damıtma: Bir sıvının, önce buharlaştırılıp sonra tekrar yoğunlaştırarak yapılan ayırma işlemine denir. Her iki bileşende elde edilmek istendiğinde basit damıtma (destilasyon) yapılır. (Tuzlu su, şekerli su) Sıvı olarak elde edilen ürüne damıtık ürün ya da destilat adı verilir. Damıtma, karışımdaki maddelerin kaynama sıcaklıklarının farklı olması temeline dayanır. Kaynama noktaları yakın sıvı-sıvı karışımları basit damıtma düzeneği ile tam saflıkta ayrıştırılamaz. Kaynama noktası 78 °C olan alkol sudan ayrılırken bir miktar su da buharlaşır. Bunu önlemek için ayrımsal damıtma uygulanır. Bu işlemdeki farkdamıtma kolonunun bulunmasıdır.

    Dublet Kuralı: Helyumun tek katmanı vardır ve elektron(e-) sayısı 2'dir. Diğer tüm soy gazların son katmanında 8 elektron(e-) vardır. Atomların soy gazlara benzemek için son katmanlarındaki elektron sayılarını 2'ye tamamlamalarına dublet kuralı denir.

    Nişasta: Suda çözünmeyen kompleks karbonhidrat. (Bitkiler tarafından fazla glikozu depolamak için kullanılır. )

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü