Eğitim Sitesi

Alıcı Nedir? Alıcı Hakkında Kısaca Bilgi

Alıcı Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Alıcı:

Işığı, elektromanyetik dalgaları alıp değerlendiren araç. Göz, fotoğraf plağı, radyo, radyo teleskobu gibi.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Alıcı:

Göndericinin iletisini alan kişi ya da kurum.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Alıcı:

Kaynaktan gelen mesajın iletici, araç ve yöntemleri takip ederek ulaştığı kişi.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi: Uzay araçları ve yolculuk bilimi, uzay araçlarıyla diğer gök cisimlerine yapılan uçuş ve yolculukları konu alır. Bu alandaki en büyük gelişme uzay istasyonlarının hizmete girmesiyle başlamıştır. İnsansız uzay istasyonları arasında, astronomi uyduları, biyolojik uydular, haberleşme uyduları, seyrüsefer uyduları, askerî amaçlı uyduları ve Dünya gözlem uydularını içerir. İnsanlı uzay istasyonları henüz gelişme aşamasındadır. Dünya yörüngesinde dolanan, mevcut insanlı uzay istasyonlarının ötesinde asıl hedef uzay şehirleri denen çok büyük ölçekli uzay istasyonlarının tasarlanması ve inşasıdır.

    Gökada: 1. On milyon ila bir milyar arasında yıldız ve bu yıldızların hammaddeleriyle artakalanlarını barındıran dev yıldız toplulukları. 2. Bir araya gelmiş yıldız topluluklarıdır.

    Çift Yıldız: 1- Birbirinin çekim etkisinde bulunan ve böylece ortak kütle merkezi çevresinde dolanan yakın iki yıldız. 2- Birbiri çevresinde dolanan iki yıldız. Bilinen yıldızların yarısı kadarı bu tür ikili ya da daha fazla üyeli gruplar halindedir.

    Ilım: Ekinoks, Gece ve gündüz uzunluklarının eşit olduğu zaman. Güneş, gök ekvatorunu geçerken yılda iki kez oluşur. Biri 21 Mart'ta ilk bahar ılımı, diğeride 23 Eylül'de sonbahar ılımı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü