Eğitim Sitesi

Algılatma Aygıtı Nedir? Algılatma Aygıtı Hakkında Kısaca Bilgi

Algılatma Aygıtı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Algılatma Aygıtı:

Bir göstericiye takılarak kullanılan, sayı ya da sözcüklerin görüntü ile parlaklık derecesini denetleyen, hızla değişen görsel uyaranlar oluşturarak genellikle okuma yazma öğretiminde görsel algılamanın geliştirilmesine yardımcı olan araç.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Örgün Eğitim: Kişilerin yaşama atılmadan, iş ve meslek kollarında çalışmaya başlamadan önce okul ya da okul niteliği taşıyan yerlerde genel ve özel bilgiler bakımından yetişmelerini sağlamak amacıyla belli yasalara göre düzenlenen eğitim. 2. Düzenli, planlı ve yöntemli biçimde verilen herhangi bir eğitim.

    Yetkinlik: Bir görev ya da işi, belirlenmiş standartlara göre yapmakta gösterilen yetenek.

    Biyoloji: 1. Canlı varlıkların doğma, büyüme ve üreme ile ilgili özelliklerini ve onların yaşayışlarını inceleyen bilim dalı. 2. Orta dereceli okullarda öğrencilere canlı varlıkların yaşayışını, canlılar arasındaki ilişkileri gözlem ve deneylere dayalı olarak öğretmek amacıyla okutulan ders.

    Büyüme: 1. Boyun uzaması, kilonun artması gibi organizmada gözlenen niceliksel yapı değişiklikleri. 2. Çocukta ve gençte daha olgun bir evreye ya da evrelere erişmek üzere oluşan bedensel, duygusal, zihinsel vb. değişme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü