Eğitim Sitesi

Albatros Nedir? Albatros Hakkında Kısaca Bilgi

Albatros Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Albatros:

Bu terim Britanya'da bir delik için par sayından üç eksik olan skordur. ABD'de bu terim double eagle olarak bilinir. Sadece par sayısı dört ve beş olan delikler için geçerlidir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Par: Parkur uzunluklarına göre çok iyi bir golfçünün en mükemmel vuruşu olarak tespit edilen en az vuruş sayısıdır. Genelde 3 tip par vardır: -Par Three : Uzunluğu erkek için 250, kadınlar için 210 yarda ya kadar olan parkurlar için kullanılır. -Par Four : Erkek için 251 7, kadınlar için 211 / 40 yarda arası parkurlar için kullanılır. -Par Five : Erkekler için 471 ve daha uzun, kadınlar için 401 575 yarda arası parkurlar için kullanılır. Not: Kadınlar için Par Six de vardır, 576 ve daha uzun yardalık parkurlar için kullanılır. Bir çukurun par'ı 3 ila 5 arasında değişiklik gösterirken parkurun par'ı genellikle 70 ila 72'dir.

    Away: Oynanan çukurda topu bayrak direğine en uzak olan oyuncuya verilen isimdir. Oyunun devamında ilk vuruşu bu oyuncu yapar. Diğerleri de uzaklık derecelerine göre vuruş sıralarını alırlar.

    Engeller: Oyun sahasındaki tüm kum ve su engelleri.

    Marker: Markör, oyun komitesince sayı oyununda yarışmacının vuruş sayılarını kaydetmekle görevlendirilmiş kişidir. Bu kişi diğer bir yarışmacı olabilir, ama hakem olamaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü