Eğitim Sitesi

Alan İncelemesi Nedir? Alan İncelemesi Hakkında Kısaca Bilgi

Alan İncelemesi Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Alan İncelemesi:

1. Bir sınıf ya da bir okul yerine daha geniş kaynaktan, örneğin birden çok okuldan sağlanan verilere dayanarak yapılan inceleme.

2. Verilerin özgün kaynaklardan derlendiği araştırma deneysel inceleme ya da kitaplık çalışması karşıtı.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Kişisel Proje Sergisi: Öğrencilerin hazırladıkları projeleri yılın sonunda kurulan stantlarla sergilemesidir. Sergi sırasında öğrenci, öğretmen, veli ve konuklara tüm proje aşamalarını ayrıntılı bir şekilde anlatır, gösterimini yapar.

    Meşgul Olunan Zaman: Öğrencinin etkinlik ya da işe gerçekten ayırdığı zaman.

    Sağlık Bilgisi: 1. Bireysel ve toplumsal açıdan beden sağlığının önemi üzerinde duran, okulda, çevrede ve ülkede beden sağlığına ilişkin olumlu ve olumsuz etmenleri inceleyen bilgi alanı. 2. Sağlıklı öğrenim ve öğretim koşullarıyla ilişkili olan bilgi ve ilkelerin tümü. 3. Beslenme, uyuma, diş bakımı vb. konuları kapsayan, öğrencilere beden ve ruh sağlığını koruma yollarını öğretmek amacıyla okutulan ders.

    Budunbilim: İnsanı konu edinen, özellikle ilkel toplumları ve onların özdeksel ve tinsel kültür değerlerini inceleyen, kültürler arası ilişkiler üzerinde düzenli araştırmalar yapan ve kültürün genel gelişme yasalarını saptamaya çalışan bilim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü