Eğitim Sitesi

Aktif Güç Nedir? Aktif Güç Hakkında Kısaca Bilgi

Aktif Güç Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Aktif Güç:

Elektrik akımı ile aynı fazda olup, iş gören güçtür. Kilowatt (kW) birimi ile ölçülür.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Aktif Enerji: Aktif gücün zamanla çarpımından elde edilir ve Kilowatt saat (kWh) ile ifade edilir.

    Şirket: Görev ve sorumlulukları yasalarla belirtilen, Enerji Elektrik Üretimi ve Dağıtımı ile uğraşan Anonim Kuruluşlardır.

    İletim ve Dağıtım Kayıpları: Özellikle elektrik, gaz ve ısıtma şebekelerinde iletimde ve dağıtımda kullanma noktalarına kadar olan kayıplardır. Not 1: Transformatörlerdeki kayıplar iletim ve dağıtım kayıpları kapsamında değerlendirilir. Not 2: Bazı durumlarda, gaz dağıtımında özellikle doğalgaz dağıtım kayıpları, istatistik farklarına dahildir. Not 3: Genellikle bu tür kayıp hesapları şebeke biçimindeki enerji tesisleri için yapılmakla birlikte, konteynerlerle teslim edilen katı, sıvı ve gaz yakıtlar için de geçerlidir.

    İşletmeden Kaldırma: Bir enerji tesisinde işletme faaliyetlerinin, tekrar işletmeye alma sözkonusu olmadan, sona ermesi durumudur. Bu durumun nedenleri aşağıdakiler olabilir; -Yararlı ömrün sona ermesi, bir kaza olması, -Teknik ve/veya ekonomik nedenlerin etkisi (sözkonusu enerji türüne diğer bir enerji türü ya da rekabet gücü daha büyük bir teknik ikamesi…), -Çevre koruması, güvenlik, kent planlaması gibi faktörlerin etkisi, Not: Enerji tesisi işletmeden kaldırıldıktan sonra; -ya diğer bir enerji tesisi ikame edilir, -ya da tesis, yerinin eski durumuna getirilmesi için sökülür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü