Eğitim Sitesi

Akrilik Esaslı (Bazlı) Boya Nedir? Akrilik Esaslı (Bazlı) Boya Hakkında Kısaca Bilgi

Akrilik Esaslı (Bazlı) Boya Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Akrilik Esaslı (Bazlı) Boya:

1- Bağlayıcısının çoğunluğunu akrilik reçine oluşturan, su ile inceltilen boyalardır.

2- Polivinil asetat veya akrilik reçineler gibi sentetik bağlayıcılar ile imal edilen, su ile inceltilen boya. Yağlı boyaların tersine, akrilik esaslı boyalar çabuk kurur, düzgün akar ve su ile kolaylıkla temizlenebilir. Belirli özellikler katmak veya maliyeti düşürmek için boyaya katılan diğer bağlayıcılar ise, stiren, epoksi ve polivinil asetattır. Yüksek performanslı akrilik esaslı boya boyalar %100 akrilik reçine içerirler. Genel kullanım alanları, banyo ve mutfaktır. %100 Akrilik esaslı boyalar, süper aderans, uzun süreli esneklik, nefes alabilirlik, alkali dayanımı, sertlik ve parlaklık dayanımına sahiptirler.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Slamp: Çökme, betonun (kıvamının) ölçülebilen oturması.

    Blokaj: Taşdöşek, 100-150 mm boyutlu taşların zemine döşenip sıkıştırılması.

    Metal Asma Tavan: Taşıyıcı profillerle hazırlanan karolaj ile metal plakalardan oluşan asma tavan sistemidir. Tüm sistem demonte olduğundan arkasındaki tesisatın bakımı kolaydır. Serbest oturan (düz ve sarkmalı), gizli taşıyıcılı, kanca ve entegre plakalar ile görünür ve gizli taşıyıcılı sistemlerden oluşur. Çok geniş kullanım seçeneği sunmasının yanı sıra, montaj kolaylığı da sağlar. Aydınlatma, havalandırma, sprinkler vb. tesisat tavana asılarak kolayca uygulanabilir. Özellikleri; yangına karşı dayanıklılık, darbelere aşınmaya dayanıklılık, sökülüp takılabilirlik, silinebilirlik, boyanabilirlik, uzun ömürlülüktür. Nemden etkilenmez.

    Düz (Adi) Musluk: Düz musluk, su tesisatındaki basınçlı suyun istenilen miktarda ve doğrudan su kullanma yerlerine akıtılması amacıyla kullanılır. Su akışı musluk içinden S yaparak geçer ve tesisat sisteminin uç noktasına bağlanır. Kendisinden sonra her hangi bir armatür kullanılmaz. Farklı bir özelliği olmadığı için adi musluk olarak da adlandırılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü