Eğitim Sitesi

Akıllı Telefon Nedir? Akıllı Telefon Hakkında Kısaca Bilgi

Akıllı Telefon Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Akıllı Telefon:

"Akıllı Telefon" (Smart Phone) üç şeye karşılık gelir: E-posta, Internet ve klavye gibi gelişmiş özellikler sunan telefonlar, tam bir işletim sistemi yazılımı çalıştıran telefonlar veya aynı anda her ikisini de gerçekleştiren telefonlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    PTAC Modeli: Duvara monte edilen bu klimalar/ısıtıcılar, çok düşük desibel seviyeleri ve yüksek enerji verimlilikleriyle göze çarpan modellerdir.

    VGA Kamera: Video Grafik Düzeni (Video Graphics Array). En fazla 640 x 480 x 16 değeri için piksel özelliklerini destekler. Bu, fiili video standardıdır ve çok sayıda video modundan oluşur.

    Yıkama Programı: Çoklu yıkama programları, bir yıkama programını yük boyutuna ve yıkanacak kumaş türüne göre mükemmel şekilde ayarlamanızı sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü