Eğitim Sitesi

Akar Nedir? Akar Hakkında Kısaca Bilgi

Akar Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Akar:

Kiraya verilerek gelir sağlayan mülk.

 

Hukuk Terimi Olarak Akar:

taşınmaz mal; kiraya verilen ve gelir sağlayan şeyler

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Akâr:

Gayrimenkullerden kirâ yoluyla sağlanan gelir.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Akar:

1- Genellikle karada, pek azıda tatlısuda yaşayan, anten ve kanattan yoksun, dört çift bacağa sahip böceklerdir.

2- İkinci dereceli(Sekonder) depo zararlısı. Buğday ve tahılların embriyolarını yiyerek zarar verirler.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Yönetim Planı: Kat mülkiyeti kurulmuş apartman ve sitelerde bina veya sitenin nasıl yönetileceğini, kat maliklerinin hak, borç ve sorumluluklarını düzenleyen ve tüm kat maliklerince imzalı olan bir belgedir. Kat maliklerinin tümünün beşte dördünün kararı ile değiştirilebilir.

    Satışa Arz Şerhi: İpotek borcunun ödenmemesinin sonucu ipoteğin paraya çevrilmesidir. Alacaklı gayrimenkulü icra kanalı ile sattırarak satış bedelinden alacağını alır (MK.873). İcra ve İflas Kanunun 150/C maddesi, icra müdürünü, ipoteğin paraya çevrilmesi hakkındaki takibin başladığını tapu sicil müdürlüğüne haber vermeye mecbur tutmuş ve bu hususun gayrimenkulün kütük sayfasına şerh verilmesini öngörmüştür.

    Yeni Arazi Oluşumu: Birikme, dolma, toprak kayması veya kamuya ait suların yatağında ya da seviyesinde değişme gibi sebeplerle sahipsiz yerlerde yeniden oluşan yararlanmaya elverişli arazidir. Bu araziler devlete ait sayılır.

    Mücavir Alan: İmar mevzuatı bakımından belediyelerin kontrol ve sorumluluğu altına verilmiş olan alanlardır. Mücavir alan sınırları belediye meclisi veya il idare kurulu kararı ile belirlenir ve bakanlıkça onaylanır. Mücavir alanın belediye sınırına bitişik olması gerekmez. Bu alan köyleri de ihtiva edebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü