Eğitim Sitesi

Akan (Streaming) Nedir? Akan (Streaming) Hakkında Kısaca Bilgi

Akan (Streaming) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Akan (Streaming):

Veriler (ses ve video) bir ağ kaynağından transfer edilmekteyken, bir mobil aygıtın bu verilere erişmesini sağlayan bir veri transferi yöntemi.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    PDA (Personal Digital Assistant): Kişisel Dijital Asistan. Avuçiçi bilgisayar olarak da bilinen bu cihazlar küçük, kompakt bir yapıda, dokunmaya hassas bir ekrana sahip, klavyesiz, veri girişi için özel bir kalem kullanılan bir sistem.

    Tepki süresi (ms): Yanıt süresi ve Tepkime süresi olarak bilinen ms ile ölçülen bir özelliktir ve ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır. Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde yansır. Eski tip dediğimiz CRT yani tüplü monitör teknolojisinde bu sıfıra yakın hatta bazı markalarda sıfırdır. Lcd televizyonlarda tepkime süresi için; 8, 6, 5, 3 gibi süreler vardır. Yani saniyenin binde (1000′de ) 8′i, 5 i, 3′ü gibi süreler kastedilir. Bu zaman farkı ne kadar az olursa, görüntü daha rahat bir geçiş sağlar. Özellikle LCD televizyonunuza bir oyun konsolu bağlayacaksanız mümkün oldukça düşük tepkime süresine sahip bir televizyon almalısınız.

    Uçak Modu: Uçuş Modu olarak da bilinen bu ayar, mobil bir aygıtın kablosuz radyo alıcısı bileşenlerini devre dışı bırakarak bir uçakta diğer bazı özelliklerin güvenle kullanılmasına imkan verir.

    Buharlı Kurutma Makinesi: Bazı buharlı kurutma makineleri, bir yandan daha az enerji tüketirken diğer yandan zamandan ve paradan kazanmanızı sağlamak için geliştirilen buhar teknolojisini kullanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü