Eğitim Sitesi

Ağır Semai Nedir? Ağır Semai Hakkında Kısaca Bilgi

Ağır Semai Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Ağır Semai:

Türk Sanat Müziğinde semai formunun ayrıldığı iki şekilden birine verilen ad.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Antiphona: Çocuk ve erkek seslerinden oluşan bir koronun seslendirmesi. Ortaçağ içinde ilk Hıristiyan korolarına bu isim verilmiştir. (Yun. Antifonas)

    Set: Sinema ya da televizyon filmi, dizi, reklam, dans vb. gösterim şekillerinin gerçekleştiği gerçek ya da kurmaca alan.

    Lied (Al.): 1- Hem müziği, hem şiiri lirik olan bir tür şarkı. Özel tarzlarda yazılmış olanları olduğu gibi marş, dans ve halk liedleri vardır. İlk lied şekilleri Almanya'nın gezginci şarkıcıları olan Minnesänger ve Meistersingerler tarafından söylenirdi. Ondördüncü Yüzyıldan itibaren lied bazı müzik aletlerinin eşliğiyle çalınıp söylenmeye başlandı. O zaman en önemli lied bestecileri; Hofhaimer; Dietrich, Senfi ve Hassler'dir. Onaltıncı Yüzyıldan itibaren lied İtalyan kanzonettalarının ve madrigallerinin etkisinde kaldı. Onyedinci Yüzyıldan itibaren Heinrich Albert, Dedekind, Harsdöffer, Vötter ile tekrar değerlendi. 1753'te Berlin Okulunun etkisiyle yeni bir şekli, Prusya lied'i meydana çıktı. Sonra gelen bestekârlar özel olarak birçok liedler bestelediler. Bunların başında Beethoven gelir. Sonraları Schubert, Schumann, Liszt, Wagner, Brahms, Hugo Wolf, Richard Strauss bu türde önemli eserler bestelediler. 2- Bir şiir üzerine yazılmış, genel olarak piyano eşliğindeki şarkı.

    Nighty Night: Amuda kalktıktan sonra, diğer eli yerden çekerek tek el 4-5 tur dönmek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü