Eğitim Sitesi

Afanesyevo Kültürü Nedir? Afanesyevo Kültürü Hakkında Kısaca Bilgi

Afanesyevo Kültürü Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Afanesyevo Kültürü:

MÖ 3000-2000 de Altay-Sayan dağlarının kuzey batısında bulunmuştur. Orta Asya medeniyetinin temelini oluşturduğu sanılmaktadır. Türklerin en eski kültürüdür. Avcılık ve hayvancılıkla uğraşan savaşçı bir toplum tarafından meydana getirilmiştir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Teokrasi: 1. Bir devletin, yapılanması, yönetimi özellikle hukuk kurallarının din esaslarına dayandırılması. 2. Egemenlik kaynağını dini kurallardan alan yönetim biçimi. 3. Devlet ve toplum düzeninin işleyişinde etkili olan kuralların dine göre belirlendiği bir yönetim biçimidir.

    Alplik: Alplik; yiğitlik, kahramanlık, yüreklilik, savaşçılık gibi anlamlara gelir. Alp, eski Türklerde askerlere de denirdi. Aynı zamanda hükümdar ve komutanların isimlerinde de alp bulunabilirdi. Bu gücü ve yiğitliği simgelerdi. Örneğin, Büyük Selçuklu Hükümdarı'na Alp Arslan, Gazneliler Devleti'nin kurucusuna Alp Tegin denmiştir.

    Katolik Kilisesi: Roma Kilisesinin kendisine verdiği addır. Hristiyanlığın en büyük koludur. Sözcük anlamı evrenseldir. Vatikan'da bulunan papa dinsel önder durumundadır.

    Cebe: Savaşla ilgili silâh ve araçlar. Mühimmat.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü