Eğitim Sitesi

Aerotrain Nedir? Aerotrain Hakkında Kısaca Bilgi

Aerotrain Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Aerotrain:

Havai tren Raylar üzerinde hava yastığından destek alan tren.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Küme Yaklaşımı: Ortak bir amaca yönelik değişik projelerin önceliklerinin gerçekleştirilmesi yolu ile toplu yarar sağlanması.

    Fiyat Politikası: Turistik mal ve hizmetlerde izlenecek fiyat politikası: Fiyat saptamadaki amacın belirlenmesi, Değişik alternatifler arasında hedefe uygun politikanın tercihi, Fiyatlama yönteminin seçimi aşamalarından oluşur. Günümüz turizminde fiyat politikası çok önemli bir faktördür. Çünkü arz son derece rekabetçi ortamda oluşmakta, fiyat karşısında esnekliğe sahip olamamakta, talep ise fiyatlar karşısında büyük bir esneklik göstermektedir.

    Rekreasyon: 1- İnsanların boş zamanlarında, eğlence ve tatmin dürtüleri ile, gönüllü olarak katıldıkları aktiviteler, boş zamanı değerlendirme faaliyetleri. 2- Rekreasyon (Latince recreatic), kelime olarak dinlendirmek, eğlendirmek, canlandırmak gibi anlamlara gelmektedir. Rekreasyon zorunlu çalışma faaliyetlerinden bağımsız olarak bireyin onarılması ve geliştirilmesi, bireyin zamanını dilediği gibi kullanmakta serbest olması, insanın fiziksel gücünü onarmaya ve ruhsal kapasitesini zenginleştirmeye yönelik faaliyetler; bireyin isteyerek katıldığı tüm faaliyetler, zorunlu faaliyetlere karşıt olarak özgürce seçilen faaliyetler. Fiziksel ve sosyal çevrenin değişmesi. İnsanın boş zamanlarında yaptığı faaliyet olarak tanımlanabilir. Genel rekreasyon faaliyetleri: Kısa dinlenmeler; plaj, kış sporu gibi. Hafta sonu gezileri. Turizm diye sınıflandırılabilir. Organize rekreasyon faaliyetleri: Artistik (edebiyat, sinema, tiyatro, müzik, sergi vb.) Entellektüle ( Konferanslar, radyo-tv, vb.) Sosyal (Aile, fuar, kongre, toplantı vb.) Pratik uğraş (Bahçecilik, elişleri vb.) Fiziki (Spor, av, yürüyüş, vb.)

    Bed And Breakfast: Kahvaltı dâhil konaklama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü