Eğitim Sitesi

Aerosol Nedir? Aerosol Hakkında Kısaca Bilgi

Aerosol Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Aerosol:

1- Havada asılı duran toz parçacıkları. Dalgaların etkisiyle patlayan su damlacıkları içinden atmosfere geçen tuzlardır.

2- Atmosferde asılı olarak bulunan yeryüzü tozları, meteor tozları, is parçacıkları.

 

Kimya Terimi Olarak Aerosol:

Bir katı ya da sıvının hava ( gaz ) ortamında heterojen olarak dağılmasıyla oluşan karışımlara aerosol denir. Duman, sis spreyler örnek olarak verilebilir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Marn: Tortul kayaç. (Çok ince taneli kil mineralleri ve kalsitin değişik oranlarda karışımıdır

    Tarih değiştirme çizgisi: Tarih değiştirme çizgisi, başlangıç meridyeninin (Greenwich) anti meridyeni olan 180 derece meridyenidir. Tarih değiştirme çizgisi, 180. meridyenin üzerinden geçtiği ülkelerin siyasi sınırlarının dikkate alınmasından dolayı diğer meridyenler gibi düzgün uzanış göstermez. Tarih değiştirme çizgisinin batısında kalan yerlerin yerel saati, doğusunda kalan yerlere göre daha ileridir. Bu nedenle 180. meridyeninin batısındaki bir yer yeni güne daha erken başlar.

    Çevre Sorunu: Çevre kirlenmeleri ve bu kirlenmelere bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar. Ozon tabakasının incelerek delinmesi, toprak erozyonu, denizlerdeki canlıların giderek azalması, ormanların azalması, kuraklık sorununun ortaya çıkması, asit yağmuru birer çevre sorunudur.

    Siyenit: Yeşilimsi, pembemsi renkli iç püskürük bir taştır. Adını Mısır'daki Syene (Asuvan) kentinden almıştır. Siyenit dağılınca kil oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü