Eğitim Sitesi

Aerodinamik Nedir? Aerodinamik Hakkında Kısaca Bilgi

Aerodinamik Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Aerodinamik:

Aerodinamik, araçların havanın içinde nasıl hareket ettiğini inceler. Aerodinamik genelde hava ile havanın içinde hareket eden katı kütleleri inceleyen bir bilim dalıdır. Otomobillerin hava sürtünme katsayısının düşük olması ve havanın içinden daha kolay geçebilmesi, aracın dengesini ve yakıt tüketimini olumlu etkileyen faktördür.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Aerodinamik:

Hareket hâlinde olan bir cisim üzerinde havanın oluşturduğu etkiyi inceleyen bilim.

 

Formula-1 Terimi Olarak Aerodinamik:

Otomobilin gövde yapısı,Downforce olarak bilinen 'hava akımıyla yere yapışmayı artırmak için geliştirilir.Bunun anlamı;otomobil pistte hızını arttırdıkça hareket eden hava onu yere daha fazla yapıştırır.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    İtici: Supap iticisi.

    Cam Suyu: Cam suyu antifriz katkılı eksi dereceli hava sıcaklıklarında donmaya karşı kullanılan cam ve far yıkama suyuna verilen isimdir. Cam suyu yaşadığınız bölge koşullarına göre değişik donma derecelerine göre kullanılır. Örneğin bulunduğunuz bölgele hava sıcaklığı -20 veya -30 derece civarına kadar düşüş gösteriyorsa, alıp kullanabileceğiniz cam suyunun üzerinde yazan donma sıcaklığı değerinin minimum bu değerlerde olması önerilir. Antifrizli cam suyu aynı zamanda cam ve far yıkama tesisatındaki korozyonu, kireçlenmeyi ve oksitlenmeyi de engeller. Bazı cam suları esans içerir. Ön cama püskürtüldüğünde temiz hava ızgaralarından koku iç mekana kadar ulaşır.

    Segmanlar: Segmanlar pistondaki segman yuvalarına takılır. Segmanlar iki çeşittir. Kompresyon segmanları, yanma odasındaki kompresyonun kaçmasını önler ve yağ semanları da silindir duvarlarındaki fazla yağı sıyırarak yanma odasına çıkıp yanmasını önler.

    Burç: Bir deliğe takılıp yatak vazifesi gören silindir parça.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü