Eğitim Sitesi

Adsense Nedir? Adsense Hakkında Kısaca Bilgi

Adsense Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Adsense:

Google'ın webmasterlara sunduğu bir reklam sistemidir. Web sitesi sahiplerinin sitelerinde, Google'a reklam verenlere ait reklamları göstermesiyle para kazandığı sistemdir. Genelde sayfa içeriğine göre reklam görüntülenir. Ücretler tıklama karşılığı (bk. PPC) hesaplanır.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Anchor Tag / Text: Çapa metin. Linki tanımlayan metindir. http://www.dersimiz.com bir link, Eğitim Sitesi bir kelime ise Eğitim Sitesi kelimesine tıklandığında ilgili adrese gitmesi durumunda http:// ile başlayan kısım link, Eğitim Sitesi kelimesi ise anchor metindir. Örnek: Eğitim Sitesi buradaki Eğitim Sitesi kelimesi link için Anchor Text olur.

    Crawler: Arama motoru örümceği (spider - bot) diye de tabir edilen, web siteleri ziyaret eden ve ziyaret ettiği sitelerdeki bilgileri okuyup, kendi kuralarına göre bir dizine kaydeden yazılımdır.

    Counter: Türkçe karşılığı sayaç olan, bir sayfanın hit'ini ve ziyaretçi sayısı gibi verilerini sayan yazılımdır.

    DMOZ: Diğer adıyla ODP (Open Directory Page - Açık Dizin Sayfası). Dünyanın en büyük dizini. Gönüllü editörler tarafından yürütülen, listelenmiş sitelerin büyük yararlar sağladığı, birçok arama motorlarının göz önünde bulundurduğu proje.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü