Eğitim Sitesi

Address / Addressing The Ball Nedir? Address / Addressing The Ball Hakkında Kısaca Bilgi

Address / Addressing The Ball Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Address / Addressing The Ball:

Oyuncunun topa vurmak için vuruş hazırlığına geçmesidir. Oyuncu club ını topun gerisinde bir yere değdirmek sureti ile vuruş durumuna geçtiğini belirtir ve vuruşunu yapar. Engel vuruşlarında club işareti zorunlu değildir. Oyuncunun vuruş durumuna geçmiş olması yeterlidir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Nassau: Bir çeşit bahis oyunudur. 18 çukurluk bir oyun, 3 maç bölümüne ayrılır. Birincisi ilk dokuz delikli bölüm, ikincisi son dokuz delikli bölüm, üçüncüsü 18 delikli bölümün tamamıdır. Her bölüm için ayrı bir kazanma bahsine girilir. Sonuçta 2-1 lik ya da 3-0 lık galibiyete ulaşılır.

    Provisional Ball: Geçici top, oynanan topun kaybolma ya da sınır dışına çıkma olasılığında kurallara uygun olarak oyuna sokulan yeni toptur.

    Address: Golfçünün vuruşa başlamadan önce alması gereken duruştur.

    Grip: 1. Tutamak shaft’ın vuruş sırasında elin kaymasını önlemek amacı ile uygun malzeme ile donatılmış üst kısmıdır. Kavrama düz biçimde olmalı ve hiçbir kısmı ellere uyum sağlamak amacı ile şekillendirilmiş olmamalıdır. 2. Shaft üzerinde oyuncunun elinin kaymasını önleyen parçadır. Bu terim, aynı zamanda elin club'daki konumunu belirlemek için de kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü