Eğitim Sitesi

Addan Fiil Türeten Ekler Nedir? Addan Fiil Türeten Ekler Hakkında Kısaca Bilgi

Addan Fiil Türeten Ekler Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Addan Fiil Türeten Ekler:

Adlara ve ad soylu kelimelere gelerek anlamca eskisinden farklı yeni bir anlam oluşturacak ve yeni bir oluş, kılışa karşılık olacak bir biçimde fiil türeten ek: bağ/bağ+da-ş-, boş/boş+a- vb.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Etken Fiiller: İşi yapan gerçek bir öznenin bulunduğu fiillere etken fiil denir. Örnek : Hasan, bu konuyu iyi anladı. Her gün oraya giderdik.

    Eşitlik Eki: Adlarda ve ad soylu sözlerde eşitlik derecesi gösteren ek.

    Sayı Sıfatı: 1. Varlıkları, miktar, sıra, üleştirme, topluluk vb. bakımlardan belirten sıfatlar: Üç gün, ikinci çocuk, üçer elma vb. 2. Varlıkların miktarını tam veya ondalık sayılarla belirten, onların belli bir sıralama içindeki yerini gösteren veya bir paylaşımdaki dağılımı ifade eden sıfatlara sayı sıfatları denir.

    Öneri Bildiren Cümleler: Bir sorunu çözmek, herhangi bir konuda yol gösterip bilgi ve fikir vermek amacıyla, öne sürülen görüşü, düşünceyi ve teklifi içeren cümlelere öneri bildiren cümleler denir. Örnek : Kitabın sonuna bir de kaynakça konsa iyi olur. Konuyu iyice anlamak istiyorsan, önce tekrar et, sonra da bol bol soru çöz. Oyunda günlük yaşamın derinliğine fazlaca girilmeseydi, oyun daha derli toplu olurdu. Siyah eteğin üstüne mavi desenli gömleğini giyersen sana daha çok yakışır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü