Eğitim Sitesi

Açık Ticaret Sistemi Nedir? Açık Ticaret Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Açık Ticaret Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Açık Ticaret Sistemi:

Ülkelerin birbirlerinin piyasalarına adil olarak ve ayırımcılık gözetilmeden giriş sağladıkları ticaret sistemi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Bakiye Transferi: Bir hesaptaki tüm fonların diğerine aktarılması - genellikle bir hesaptaki ödenmemiş kredi kartı borcunun diğer bir hesaba aktarılması için kullanılır.

    Sermaye: Mal ve hizmet üretiminde kullanılan binalar, araç ve gereçler, insan becerileri gibi fiziksel varlıklar. Şirketin elindeki pay senedi, borç senedi ve parayı göstermek için de kullanılır.

    Doğrudan (Kesin) Satım: TCMB'nin para politikası hedefleri çerçevesinde, para arzının ve ekonominin likiditesinin etkin bir şekilde düzenlenmesi amacıyla kullandığı açık piyasa işlemlerinden biridir. Genellikle, piyasada kalıcı likidite fazlası olduğu durumlarda, TCMB'nin piyasaya (açık piyasa işlemleri yapmaya yetkili kuruluşlara) kendi portföyünden menkul kıymet satmasını, karşılığında sistemden likidite fazlasını kalıcı olarak çekmesini ifade eder. (Outright Sale)

    Kredi Arzı Daralması (Credit Crunch): Ekonomide likiditenin azaldığı, yatırım sermayesi elde etmenin zorlaştığı ve sonuç olarak kredi arzının daraldığı bir durumu ifade etmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü