Eğitim Sitesi

Açık Eğitim Nedir? Açık Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Açık Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Açık Eğitim:

Öğrencilere radyo, televizyon ve eğitim araçlarıyla yapılan bir eğitim türüdür.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Diploma: Belirli bir eğitim-öğretim programı uygulayan bir kurumun öğrenciye öğrenim programını başarıyla tamamladığını, bir derece veya unvanı kullanmaya hak kazandığını, bir iş, sanat veya meslek dalında çalışabilme yetkisi elde ettiğini belirtmek için verdiği resmî belge.

    Akademik Yarıyıl: Akademik yıl bir eğitim yılını(iki sömestr), akademik yarıyıl bir eğitim dönemini kapsar. (Her bir yarı dönem için akademik yarıyıl denir.)

    OBP(Ortaöğretim Başarı Puanı): 1- Öğrencinin diploma notunun diğer öğrencilerin diploma notlarına oranıdır. En az 100 en çok 500 puan arasında değişen bu değer, öğrencinin başarısı okulun genel ortalamasının üzerinde ise 500'e doğru büyür, ortalamanın altında ise 100'ye doğru küçülür. 2- Mezun olduğunuz okula, diploma notunuza ve çeşitli değişkenlere bağlı olarak hesaplanan bir puandır. AOBP puanına kaynaklık eder. Alanınızla ilgili bir bölümü tercih edip, etmemenize ve farklı durumlara göre bu puan çeşitli katsayılarla çarpılarak AOBP puanınız hesaplanır ve bu puan sınavdan aldığınız ham puanınızın üzerine eklenerek yerleştirme puanınız hesaplanır. En düşük ve en yüksek OBP´nin ne olacağı, ÖSYS başvuru klavuzlarında belirtilmektedir.

    IELTS (International English Language Testing System): İngilizcenin geçerli olduğu ortamlarda eğitim almak veya çalışmak isteyen adayların İngilizce dil seviyesini ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır. IELTS Türkiye'de, İstanbul, Ankara ve İzmirde uygulanır fakat bu sınavın bütün başvuru işlemleri sadece British Council İstanbul ofisinden yapılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü