Eğitim Sitesi

Accredited Agent Nedir? Accredited Agent Hakkında Kısaca Bilgi

Accredited Agent Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Accredited Agent:

Akredite edilmiş acenta. IATA, acente listesinde yer alan, hizmet için tüm şartları yerine getirmiş yolcu satış acentesi, anlamına gelen bir IATA terimi.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Otel Rezervasyon Tipleri: 1) Garanti rezervasyon: Otel müşterinin rezervasyonuna göre gelmesi beklenen gün ve saatten itibaren 24 saat süre ile başka bir deyişle o günkü çıkış saatine kadar tutmayı taahhüt eder. Diğer taraftan müşteri kullanmaması halinde oda kira bedelini ödemeyi taahhüt eder. - Kredi kartı aracılığıyla verilen kredi - Önceden ödeme - Seyahat acentası aracılığıyla garanti - Şirket garantisi 2) Garantisiz rezervasyon: Otel gün içinde belirlerdiği bir saate kadar tüm rezervasyonları tutar. O saatten itibaren talep olması halinde rezervasyonları satar. Müşteri rezervasyonda belirtilen saatten sonra gelirse ve tesiste yer varsa kendisine yer sağlanabilir. 3) Teyitli rezervasyon: Müşteri ile otel işletmesi arasında oda fiyatları, konaklama tipi, müşteri adeti, otele geliş tarihi ve saati üzerinde yazılı olarak mutabakata varılır. Teyitli rezervasyon garantili ve garantisiz rezervasyon şeklinde gerçekleşebilir.

    Rıhtım: Bir nehir veya deniz kıyısında doldurularak yapılmış, gemilerin indirme-bindirme veya yükleme-boşaltma yapabileceği yer.

    Sermaye: Bina, tesis, makine, donatım gibi üretimde veya hizmetlerin yürütülmesinde kullanılan değerlerin tümü.

    Açılır Kapanır Koltuk: Uçak yardımcı personeli için geliştirilen koltuk türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü