Eğitim Sitesi

ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası Nedir? ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası Hakkında Kısaca Bilgi

ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak ABTA Seyahat Acentaları Sertifikası:

İngiltere'de, ABTA ve Seyahat Eğitim Şirketi (Travel Training Company) tarafından geliştirilmiş, sınava dayalı bir belge. Daha önceleri ABTA'nın Ulusal Eğitim Kurulu ve Londra Kent Loncaları tarafından yürütülen COTAC ve diğer sınava dayalı belgelerin yerini almıştır. ABTAC, NVQ (bkz. ulusal mesleki sınav) ile kullanılan diğer değerlendirme yöntemlerini sınava dayalı belgeleme sistemiyle ikmal etmek isteyen turizm sektörü baskısı sonucu kullanıma girmiştir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Dizgisel Şema, Master Süreç Şeması: İşletmelerin analizinde önemli fonksiyonu olan, tüm planın incelenmesini kapsayan bir tür şemadır. Master süreç şeması olarak da adlandırılır. Çünkü ayrı fonksiyonlaeın süreç şemalarının sentezidir. Bu fonksiyon grafikler kronolojik sıraya konularak bütün işletmedeki iş, materyal ve personel akımı saptanır.

    Hizmet Çeşidi: Yapılan işin çeşidi.

    Double Bed: Minimum 135x190 cm. ölçülerindeki yatak ülke standartlarına göre değişmekle beraber, genel olarak minimum ölçüler temel alınmıştır.

    Odalar Üzerinden Günlük Ortalama Oran: Günlük oda satış gerlirleri ile satılan odalar arasındaki orana Odalar Üzerinden Günlük Ortalama Oran adı verilir ve aşağıdaki formülle gösterilir. Odalar Satış Geliri / Müşteri Sayısı

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü