Eğitim Sitesi

Abroad Nedir? Abroad Hakkında Kısaca Bilgi

Abroad Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Abroad:

Dış ülke, yabancı ülke. Kişi her nerede yaşıyorsa, oranın dışındaki her yer.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Turizm Politikası: Bir ülkede, genel ekonomi politikasına uygun olarak iç ve dış turizmin geliştirilmesi, yönlendirilmesi, turizmin gelir getirici ve istihdam yaratıcı fonksiyonlarından yararlanılması için kamu tarafından alınan önlemlerin belirlendiği yöntem.

    Airline Code (Havayolu Kodu): Tüm havayollarının, IATA tarafından verilmiş, biletlemede ve uçuşlarını isimlendirmede kullanılan iki harfli kodu. Bazıları rahat anlaşılır, British Airways için BA gibi; bazısı değil, Air Zimbabwe için UM gibi. İki harfli kodun yanısıra havayollarının, biletlerinin üstünde rakamlardan önce gelen üç haneli muhasebe kodu da vardır. BA için rakam 125, Zir Zimbabwe için 168'dir. iki harfli kombinasyonların çoğu tükendiği için artık üç harfli kodlar tedavüle çıkmaktadır.

    Eşya Sigortası: Yolcu ile taşıt sahibi ya da üçüncü şahıs arasında belirli miktarda prim ödemek suretiyle taşınan eşyanın kaybolma, çalınma, kırılma, gecikme ve benzeri nedenlerle uğrayacağı zararı karşılamak üzere yapılan anlaşma.

    Gizli Tarife: Tur organizatörlerinin, seyahat acentalarına, hizmete özel biçimde hazırladığı, belli geçerlik süresi olan, toptan fiyatları gösterir detaylı tarife.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü