Eğitim Sitesi

Aberasyon Nedir? Aberasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sağlık-Tıp terimleri sözlüğümüzde Aberasyon terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Aberasyon nedir? Aberasyon ne demek? Aberasyon hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Aberasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Aberasyon:

Normalden uzaklaşma.


Fizik Terimi Olarak Aberasyon:

Bir aynadaki arıza veya ışınların lensten geçtikten sonra bir noktada toplanamaması, odaklanamaması.


Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aberasyon:

Çekilen fotoğrafların genellikle kenarlarında meydana gelen ve objektiflerden kaynaklanan görüntü bozulmalarıdır. Basit objektiflerde meydana gelen başlıca yedi tür görüntü bozulması söz konusudur. Objektiflerin dizaynı sırasında yapılan bazı düzeltmelerle görüntü bozulmaları önlenebilmektedir.


Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Aberasyon:

Sapınç. Işığın sonlu hıza sahip olması ve Yer'in dönme ve yörünge hareketleri nedeniyle yıldızların konumlarındaki görünür değişim.


Mitoloji Terimi Olarak Aberasyon:

Sapınç. Işığın sonlu hıza sahip olması ve Yerin dönme ve yörünge hareketleri nedeniyle yıldızların konumlarındaki görünür değişim.


Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Aberasyon:

Bir nesne noktasından gelen ışınların olması gereken konumda bir nokta görüntü oluşmasında olumsuz etkisi olan mercek sistemi hatası.


Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

Ablasyo (ablatio): Kesip çıkarma, yerinden ayrılma.

Akromegali: Beyin tabanında bulunan hipofiz bezinin ön bölümünün aşırı çalışmasına bağlı bir durumdur. Büyüme tamamlanmadan, kemiklerin uzaması sona ermeden erken çağlarda baş gösterirse gigantism adı verilen dev görünüm oluşur. Bozukluk büyüme çağının bitiminden sonra baş gösterirse, el ve ayakların genişlemesi, çene ve burnun büyümesi ve sesin kalınlaştığı görülür.

Akustik Sinir: İşitme siniri.

Ambliyopi: Gözde belirli bir bozukluk olmaksızın oluşan görme tembelliği.

Analjezik: Ağrı kesici.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü