Eğitim Sitesi

Abdalan-ı Rum Nedir? Abdalan-ı Rum Hakkında Kısaca Bilgi

Abdalan-ı Rum Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Abdalan-ı Rum:

Osmanlı Devleti'nde fetih yapılacağı zaman askerlerden önce fethedilecek bölgeye gidip insanların gönüllerini kazanmaya çalışan kişilere abdâl veya Abdalân-ı Rum deniliyordu.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Kadı: 1. Osmanlı Devleti'nde Tanzimat Dönemi'ne kadar her türlü davaya, Tanzimattan Cumhuriyet'in ilk yıllarına değin geçen sürede ise yalnızca evlenme, boşanma, nafaka ve miras davalarına bakan mahkemelerin başkanlarına verilen addır. 2. Kazaların sivil yönetiminden sorumlu olan ve aynı zamanda yargıçlık da yapan görevli. 3. Şeriat hükümlerini uygulayan hâkim. 4. Mahkemelerde hakimlik ve yargıçlık görevini yapan ve aynı zamanda kazaları da yöneten kişidir.

    Panteizm: Doğatanrıcılık. Bir bütün olarak kavranan evrenin Tanrı ile özdeş olduğu ve evrende açığa çıkan bileşik töz, güçler ve yasalar dışındaTanrı olmadığı öğretisi.

    Mit: Kuşaktan kuşağa yayılan, toplumun düş gücü etkisiyle zamanla biçim değiştiren, tanrılar tanrıçalar, evrenin doğuşu vb.yle ilgili, imgesel alegorik, (canlandırma) bir anlatımı olan halk öyküsüdür.

    Anglo-Sakson: 375 yılında başlayan Kavimler Göçü ile Almanya'nın Kuzeyinden Britanya Adası'na göç eden, Norman istilasına kadar İngiliz tarihine, diline ve edebiyatına damgasını vurmuş olan, Angıllar'dan, Saksonlar'dan ve Jütlerden oluşmuş, geniş anlamıyla ana dili İngilizce olan topluluktur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü