Eğitim Sitesi

Yumuşak odak Nedir? Yumuşak odak Hakkında Kısaca Bilgi

Yumuşak odak Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yumuşak odak:

Görüntünün seçik fakat keskin çizgilerle belirlenmemiş olduğu görüntü türüdür. Bu tür bir görüntü hem çekim hem de baskı aşamasında elde edilebilir. Bu iş için özel olarak yapılmış filtreler, objektifler bulunduğu gibi, çok daha basit yöntemlerle de elde edilebilirler. (soft focus)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    İkinci banyo (fixation): Saptama banyosu yerine yaygın ve yanlış olarak kullanılan bir terimdir. Aslında kimyasal işlem olarak üçüncü sırada yer almakla birlikte, kendisinden önceki aşamaya "ara banyo" denildiğinden kimilerince "ikinci banyo" olarak adlandırılmaktadır.

    Doğrusal Objektif: Balıkgözü objektiflerde sıklıkla karşılaşılan kenarlardaki bozunmayı (şişe dibi etkisi) düzeltecek şekilde üretilmiş çok geniş açılı objektif.

    Paspartu: Bir resmin, çevresinde genişçe bir çerçeve oluşturacak biçimde ortasına yerleştirildiği kalın karton veya mukavva üzerinde yapılan sergiye hazırlık çalışmasına verilen isim. Paspartu üzerinde eserin kendisinden başka, eser sahibini ve eserin adına ilişkin bilgiler yer alır.

    Memory Stick: 1- Kısaca MS olarak bilinen ve Sony tarafından Sony ürünlerinde kullanılan bu bellek kartı, şu an piyasada üç farklı popüler biçimde bulunabiliyor. Fotoğraf makinelerinde biraz daha büyük olan Memory Stick Duo ve Memory Stick PRO Duo tercih edilirken cep telefonlarında M2 olarak kısaltılan Memory Stick Micro tercih ediliyor. 2- Sony'nin oluşturduğu bir hafıza teknolojisidir. Sadece Sony ürünlerinde kullanılmaktadır. 4 ila 128 MB arasında bir hafıza büyüklüğüne sahiptir ki bu zamanla değişebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü