Eğitim Sitesi

Yüksük kalıbı Nedir? Yüksük kalıbı Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksük kalıbı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Yüksük kalıbı:

Uç kısmı 8,5 - 9 mm. çapında, uca doğru hafif açılı olarak, sert ağaç, alüminyum, veya paslanmaz çelikten yapılmış çubuk.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Çiftleştirme kovanı: Ana arıların çiftleşme uçuşuna hazırlandığı, çiftleşme uçuşundan sonra ilk yumurtalarını bıraktığı, arılı ve yavrulu, normal büyüklükteki 2-3 adet çerçeve ile oluşturulmuş küçük kovan. Bkz. Çiftleştirme kutusu.

    Balmumu güvesi (Petek güvesi): Kolonilerdeki arıların saramadığı peteklerle karanlık, sıcak ve havalandırması yetersiz yerlerde depolanmış peteklere yumurta bırakarak gelişen ve petekleri tahrip eden, yumurta, kurtçuk, iplik eğirme (spinning), pupa ve kelebek aşamaları olan arı zararlısı.

    Septisemi: Arılarda, Pseudomonas apiseptica adındaki bakteri nedeniyle görülen, kan zehirlenmesi olarak nitelendirilen bir arı hastalığı. Hastalık özellikle havalandırması yetersiz ve yüksek nem bulunan kolonilerde görülür. Septisemiye yakalanan arılar hızla ölürler. Hastalığa yakalanan arılarda kaslar hızla refleks kaybına uğrar, uçma yeteneği kaybolur, besin tüketimi durur, koloni zayıflar.

    Çiçek tozu (Polen): Arıların bitkilerden toplayıp protein kaynağı olarak kullandıkları, bitkilerin erkek üreme hücresi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü