Eğitim Sitesi

Yıllık Plan Nedir? Yıllık Plan Hakkında Kısaca Bilgi

Yıllık Plan Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yıllık Plan:

Bir öğretim programını oluşturan kazanımlar, öğretme, öğrenme etkinliklerinin bir öğretim programının uygulanması için ayrılan zaman dağılımının yapıldığı plan.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Akademik Benlik Tasarımı: Öğrencinin akademik yönü baskın olan bir işte başarılı olacağına inanma ve güvenme derecesi. Kişinin hangi özel ya da genel alana kabiliyeti terimlersözlüğü.com olduğunun farkında olması. Öğrencilerin akademik yönü baskın olan bir işte başarılı olacağına inanma ve güvenme derecesi.

    Dilbilim: İnsanın konuşma yetisi ile yeryüzündeki dilleri ses, biçim, anlam ve sözdizimi bakımından genel ya da karşılaştırmalı olarak inceleyen bilim.

    Suçlu Çocuk: 1. İçinde yaşadığı toplumun gelenek ve törelerine karşı koyan çocuk. 2. Sürekli olarak yasaları çiğneme eğilimi gösteren çocuk. 3. Okul ya da benzeri eğitim kurumlarının koyduğu kurallara uymamakta direnerek sık sık suç işleyen çocuk.

    Andırış: 1. İki şey arasında kimi yönlerden uygunluk durumu. 2. Bir ya da birkaç bakımdan benzerlik gösteren şeylerin başka bakımlardan da benzerlik göstereceğini ileri süren bir tür çıkarsama. 3. Benzerliklerin yardımıyla bilinmeyeni elde etme yolu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü