Eğitim Sitesi

Yıldızlararası Ortam Nedir? Yıldızlararası Ortam Hakkında Kısaca Bilgi

Yıldızlararası Ortam Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Yıldızlararası Ortam:

Yıldızlararası gaz ve toz.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Aurora: Kuzey ışıkları olarakta bilinir. Dünya'nın manyetik alan çizgilerinin açık olduğu kutup bölgelerinden içeri giren Güneş kaynaklı yüklü parçacıkların, atmosferimizdeki gazları ışıtması sonucu oluşan renkli görüntüler.

    Elektromanyetik Işınım: Elektrik ve manyetik alan titreşimine sahip ışıma. Radyo, mikrodalga, kızılötesi, görünür, morötesi, X ve gama ışınımları, elektromanyetik ışınım türleridir.

    Nötron Yıldızı: 1. Madde'nin, nötronları birbirine değecek kadar sıkışık olduğu, yalnızca 10-20 kilometre çapındaki küçük, ölü yıldız. 2. Neredeyse tümüyle nötronlardan oluşana kadar kendi içine çökmüş bir yıldız çekirdeği. Kütlesi Güneş'inkinin 1,5 - 3 katı olduğu halde çapı çok küçüktür ( genellikle 10 km civarında ) nötron yıldızları pulsar olarak gözlenir. 3. Orta kütleli yıldızların ölümüyle oluşan, nötronların birbirine değecek kadar yakın durduğu aşırı yoğun ölü yıldız.

    Termonükleer Füzyon: Yüksek sıcaklık ve basınç altında, atom çekirdeklerinin birleşmesi. Yıldızlara enerji veren çekirdek tepkimesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü