Eğitim Sitesi

Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution) Nedir? Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution) Hakkında Kısaca Bilgi

Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution):

Bir televizyonun ya da monitörün herhangi bir çevirme işlemine gerek kalmadan desteklediği en yüksek çözünürlüğü anlatmak için kullanılan terimdir. Tanımlı yerleşik çözünürlükten daha düşük ya da yüksek çözünürlükteki resimlerin gösterilmesi için, sinyallerin bir dijital çevirme işleminden geçmesi gerekmektedir. Örneğin, 1080i yerleşik çözünürlüğe sahip bir televizyon, 480p bir resmi düzgün göstermek için gelen resim sinyali bilgisini içindeki video çeviricisinden geçirip yükselttikten sonra gösterir. Eski tip CRT televizyonlar birden çok yerleşik çözünürlüğe sahip olabilirken, düz ekran televizyonların sadece bir yerleşik çözünürlüğü vardır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Kompakt Sinema Sistemi: Ofisler veya küçük odalar için yüksek performanslı müzik ve video eğlence sistemini içeren, hepsi bir arada kompakt bir set.

    Çözünürlük (Monitörlerde): Bir görüntünün barındırdığı ayrıntı miktarına karşılık gelen çözünürlük, dijital görüntülemede piksel cinsinden ifade edilir. Çözünürlük yükseldikçe ayrıntı seviyesi de yükselir.

    Mono/Stereo: Stereo yayın esnasında stereo (çift kanal) ile mono (tek kanal) ses arasında geçiş yapmanıza olanak verir.

    Bas Konuş: Cep telefonlarında bulunan ve kullanıcılara bire bir veya bire çok kişiyle tıpkı bir telsiz gibi iletişim kurma kabiliyeti sağlayan bir sistemdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü