Eğitim Sitesi

Yeni Medya Nedir? Yeni Medya Hakkında Kısaca Bilgi

Yeni Medya Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Yeni Medya:

İçeriğe herhangi bir yer ve zamanda, sayısal aygıtlar aracılığıyla, isteğe bağlı erişimi sağlayan; kullanıcılara, içerikle ilgili etkileşimli geri bildirim, katılımcılık ve topluluk oluşturma imkanı veren iletim ortamı.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Jenerik: Program tasarımı, yapımı, çekimi, kurgusu ve yayını sırasında görev yapan tüm yapım ekibinin isimlerinin ve program isminin yer aldığı tanıtma yazısı görüntüleri.

    Dörtgen/Kare Tekniği: Genellikle ters piramit tekniğinin uygulanamayacağı yorumlayıcı haberler için geliştirilmiş, haberi oluşturacak verilerin tümü eşdeğerde olduğunda kullanılan, haberin kare ya da bloklar olarak düzenlendiği ve karede yer alan tüm paragrafların okur bakımından eş derece önemli olduğu yazım tekniği.

    Haber Ajansı: Yurt ve dünya olaylarını ve gelişmelerini toplayıp haberleştiren, yayımlayan ve abonelere servis yapan kurum/kuruluş.

    Portfolyo: Sunucunun bireysel ve mesleki başarılarını, gelişimini, yeteneğini ortaya koymak ve kendini sunmak, tanıtmak amacıyla oluşturduğu yazılı, işitsel, görsel dokümanlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü