Eğitim Sitesi

Yardımlaşmalı Eğitim Nedir? Yardımlaşmalı Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Yardımlaşmalı Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yardımlaşmalı Eğitim:

Eğitim Politikasının temel araçlarından birisi yardımlaşmalı öğrenme olmalıdır. Bu yaklaşımda, çeşitli eğitim konularında çeşitli bilgi-beceri düzeyinde olanların birbiriyle yardımlaşabilecekleri kulüpler oluşturulur. Örneğin "Bilgisayar Yardımlaşma Kulübü", "Sorun Çözme Yardımlaşma Kulübü" gibi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Etmen: 1. Birlikte ya da ayrı ayrı etkisini gösteren ve belli bir sonuca götüren güçlerden, koşullardan her biri. 2. Zekâ ölçümünde, uygulanan iki ya da daha çok sayıda testten elde edilen sonucu belirleyen ve etkileyen böylece ayrı test puanları arasında bağlılaşma sağlayan varsayımsal özellik, yetenek ya da yetenek öğelerinden biri.

    Geri Bildirim: Öğrenci projesinin eksik, gelişebilir ve iyi olduğu noktalarla ilgili öğretmenin yaptığı gözlemlerdir. Her değerlendirme ölçütünün altında geri bildirim kısmı bulunmaktadır. Öğretmen ihtiyaç duyduğu zaman bu kısmı doldurmaktadır.

    Kantin: Öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla eğitim kurumlarında yönetmeliklere uygun olarak açılan satış yeri.

    Biçimcilik: Bilginin özü ve içeriği yerine biçimine önem veren, bilimlerde, özellikle matematikte, doğruların saymaca ilişkiler üzerine kurulduğunu, birtakım simgelerin tanımlarına dayandığını ve bu doğruların bütünüyle biçimsel olduğunu ileri süren soyutlayıcı bir düşünce yolu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü