Eğitim Sitesi

Yapay Aydınlatma Nedir? Yapay Aydınlatma Hakkında Kısaca Bilgi

Yapay Aydınlatma Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Yapay Aydınlatma:

Yapma ışık kaynaklarından üretilen ışığın, görsel konfor gereksinmelerini karşılamak üzere tasarlanan aydınlatma sistemi olarak tanımlanabilmektedir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Üstübeç: Pigment olarak beyaz boya yapımında, boyaların yoğunluğunu arttırmada yahut günümüzde- yağlıboya ve (dış hava etkisine açık dar yarık ve çatlakları doldurmak amacıyla tutkal ve tebeşir tozu ile üretilen üstübeç macunu gibi) macunlarda dolgu gereci olarak kullanılan; beyaz renkli ve çok örtücü bir madeni tozun genel adı.

    Formika: Kaplama amacıyla kullanılan; fenol formol reçinesine batırılmış ve yüzeyi yapay reçine ile kaplanmış birkaç kat kağıttan oluşan malzeme.

    Dış Kapı: Binanın dışla bağlantısını sağlayan, yağmura, kara, güneşe açık olması nedeniyle gerek malzeme gerekse konstrüksiyon bakımından bu etkenlere dayanıklı ve aynı zamanda bunları etkisiz hale getirecek biçimde detaylandırılan kapı.

    Split Klimalar: Split klimalar iç ve dış ünite olmak üzere iki üniteden meydana gelir. Dış ünite kompresör ve kondanser, iç ünite de evaporatörden meydana gelmiştir. Pencere tipi klimaların ikiye ayrılmış hali olarak düşünebiliriz. İç ve dış ünite arasındaki soğutucu akışkan dolaşımı, izoleli bakır borularla sağlanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü