Eğitim Sitesi

Yamaç Nedir? Yamaç Hakkında Kısaca Bilgi

Yamaç Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Yamaç:

Dağın veya tepenin herhangi bir yanı.

 

Coğrafya Terimi Olarak Yamaç:

Yeryüzündeki eğimli yüzeylerdir. Bir akarsuyun yatağının her iki yakasında türlü eğimlerle uzanan yükseklikler. Buna vadi yamacı denir. Dağların, tepelerin, bayırların da yamaçları vardır. Bunlara Dağ yamacı, tepe yamacı denir. Yamaç biçimleri aşınmaya ve taşların Özelliğine bağlıdır.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Yamaç:

Kayakta kayma işlemin yapılabileceği eğik alan.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Anıt: 1- Toplum için önemli olan kişilerin veya olayların yapıt olarak gelecek kuşaklara aktarılması. 2- Önemli bir olayı veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklar tarafından tarih boyunca anılması için yapılan göze çarpacak büyüklükte sembol niteliğinde yapı, abide.

    Tutum: Giderin gelirden fazla olmaması için çalışma ve harcamaları kısma.

    Genelleme: Belirli bir küme ya da sınıfın sınırlı bir parçasından edinilen yaşantılara dayanarak tümü üzerinde ileri sürülen yargı. Olgu ve kavramlardan daha kapsamlı bilgiler elde etmektir. Olguya bağlı kalmakla şartı ilke daha geniş yorumlar ortaya koyabilmektir. Birbiriyle ilişkili olgulardan yola çıkarak genellemelere ulaşılabilir. Örneğin: Her biri olgu olan; - Su içinde bulunduğu kabın şeklini alır. - Zeytinyağı içinde bulunduğu kabın şeklini alır - Süt içinde bulunduğu kabın şeklini alır. Bu cümlelerden şöyle bir genellemeye ulaşabiliriz: "Bütün sıvılar içinde bulundukları kabın şeklini alırlar."

    Harabe: Yıkılmış veya yıkılmaya yüz tutmuş yapılara harabe denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü