Eğitim Sitesi

Yahudi Nedir? Yahudi Hakkında Kısaca Bilgi

Yahudi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Yahudi:

Hz. Musa'nın dinine bağlı olan, Musevi.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Budun: İlk Türk devletlerinde urug (aileler birliği, sülale)'ların birleşerek meydana getirdiği yapıya boy-budun (millet) adı verilirdi.

    Arkeolojik: Kazı bilimsel.

    Mazdeizm: İran'da yaşadığı söylenen Zerdüşt'ün MÖ 6. yüzyılda kurduğu ve tanrılarından Ahura Mazda'dan dolayı Mazdeizm denen ve esasları Avesta adlı kitapta toplanmış dindir. Bu inanışa göre yaşam, başında Ahura Mazda'nın bulunduğu iyilik ve ışık dünyası ile başında Ehriman'ın bulunduğu kötülük ve karanlık dünyasının sonsuz mücadelesinden ibarettir. Birinci yolu seçenler ölünce Çinvat köprüsünden geçerek özel bir sınava tabi tutulacaklar ve cennete ulaşacaklardır. İkinci yolu seçenler, cinlerin yanında kalıp cennete hasret kalacaklardır. Bu din günümüzde Bombay çevresinde ve İran'da varlığını sürdürmektedir.

    Sancak Sistemi: ● Osmanlı Devleti’nde kazaların bağlı olduğu yönetim birimlerine sancak adı verilirdi. ● Sancaklar, "sancak beyi" tarafından kanun ve nizamlara uygun olarak yönetilirdi. ● Sancak beyi sancağındaki tımarlı sipahileri yanına alarak bağlı bulunduğu beylerbeyinin komutasında orduya katılırdı. ● Ayrıca sancakta asayişi sağlar, suçlularla mücadele eder ve devlet adına bazı vergileri toplardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü