Eğitim Sitesi

YÖK(Yüksek Öğretim Kurulu) Nedir? YÖK(Yüksek Öğretim Kurulu) Hakkında Kısaca Bilgi

YÖK(Yüksek Öğretim Kurulu) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak YÖK(Yüksek Öğretim Kurulu):

Yükseköğretimle ilgili amaç ve ilkeleri belirlemek ve bütün yükseköğretim kurumlarının ve üst kuruluşlarının teşkilatlanma, işleyiş, görev, yetki ve sorumlulukları ile eğitim - öğretim, araştırma, yayım, öğretim elemanları, öğrenciler ve diğer personel ile ilgili esasları bir bütünlük içinde düzenlemek amacıyla oluşturulmuş bir devlet kurumudur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Doçent: Üniversitelerde profesörden önceki basamakta bulunan öğretim üyesi. Özgün bilimsel çalışmalar yapmış ve doçentlik sınavını başarmış kişidir.

    Bilim Dalı: Üniversitelerde bölümlerin alt bilim veya uzmanlık dalları. Disiplin olarak da adlandırılır. Öğretim konusu olan veya olabilecek bilgilerin bütünü.

    Öğretim Yardımcıları: Yükseköğretim kurumlarında belli süreler için görevlendirilen araştırma görevlileri, uzmanlar, çeviriciler ve eğitim-öğretim planlamacılardır.

    GMAT (Graduate Management Admission Test): GMAT, Yurt dışında işletme, pazarlama, finans gibi alanlarda eğitim veren çoğu okulun yüksek lisans, MBA veya doktora yapacak öğrencilerden istedikleri, bilgisayar üzerinde uygulanan bir testtir. Ülkemizde de bazı üniversiteler ALES yerine GMAT sonuçlarını kabul etmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü