Eğitim Sitesi

Wi-Fi Nedir? Wi-Fi Hakkında Kısaca Bilgi

Wi-Fi Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Wi-Fi:

Wireless Local Area Networks (Kablosuz Yerel Alan Ağları) olarak da bilinen bu teknoloji, belirli bir fiziksel alan içinde, kullanıcıların cep telefonlarından veya diğer kablosuz aygıtlardan Internet'e bağlanmalarını ve/veya e-postalarına erişmelerini sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Renk Desteği (Display Color): Ekranın toplamda desteklediği renk sayısını tanımlamak için kullanılır. Bu sayı ne kadar yüksekse, o kadar doğala ve gerçeğe yakın renkler elde edilmektedir. 16.7 milyon renk (24 bit) artık ekranlarda standart olarak kabul edilen renk adedidir.

    Buharlı Kombo Çamaşır/Kurutma Makinesi: Kullanım alanından kazanç sağlayan kombo üründe daha iyi temizlik ve kurutma performansı için yenilikçi buhar teknolojisini kullanır.

    MSC (Mobile Switching Centre): GSM sistemi hücrelerin gruplaşmasından oluşur. Her bir grup hücrede bulunan 1 santral ve 1 baz istasyon kontrolörü bulunur. Bu kontrol merkezine MSC adı verilir.

    AMR (Adaptive Multi Rate): Uyarlanabilir Birden Çok Hız. Konuşma frekanslarını etkin bir şekilde paketlemeye odaklanan bir ses kodlama dosya biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü