Eğitim Sitesi

WCDMA Nedir? WCDMA Hakkında Kısaca Bilgi

WCDMA Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak WCDMA:

Wideband (Geniş Bant) CDMA veya 3GSM olarak da bilinen, Web sayfaları ve multimedya gibi verilerin bir cep telefonuna hızlı indirilmesini sağlayan 3. nesil mobil teknolojisi

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    3 Kapılı Buzdolabı: Üstteki iki kapısı ve geniş hacimli dondurucuyla hem buzdolabıyla dondurucunun yan yana hem de dondurucunun altta olduğu buzdolabı modellerinin kullanım kolaylığını ve verimliliğini birleştirir.

    GSM: Global System for Mobile Communications (Mobil İletişim İçin Global Sistem), dünya genelinde mobil iletişim için en yaygın kullanılan teknoloji standardıdır ve abonelerin dünyanın çoğu yerinde telefonlarını kullanmalarına imkan verir.

    HLR (Home Location Register): Ev Konumu Kaydı. Mobil telefon ağlarında kullanıcı verilerinin sakladığı yer. Kullanıcının tercih ettiği servisler ve konumu ile ilgili bilgi içerir.

    Bar Tipi Telefon: Bu popüler telefonlar, isimlerini İngilizce çubuk çikolata veya şeker anlamına gelen "candy bar" görünümlü şekillerinden alır. Kolay erişimli düğmeler ve çarpıcı bir ekran bu telefonların popülerliğini artırmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü