Eğitim Sitesi

Veri Elemanı Adı Nedir? Veri Elemanı Adı Hakkında Kısaca Bilgi

Veri Elemanı Adı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Veri Elemanı Adı:

Doğal dilde bir ya da daha çok sözcük ile veri elemanı kavramının tanımlanması. (Data element name)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    EVD kurumu: Bir ülkede EVD kullanımını düzenleyen kuruluş, örneğin, ABD'deki EDIA, Avustralya'daki EDICA, Kanada'daki EDICC veya Yeni Zelanda'daki EDIANZ (EDI association)

    URL: İngilizcedeki açılımı "Uniform Resource Locator"dır. İnternet üzerindeki sitelere erişimi sağlayan adresleme düzeni, yani yaygın olarak olarak adlandırılan "adres" terimdir. Basit bir örnek vermek gerekirse www.dersimiz.com bir URL'dir.

    Watermark: Türkçe karşılığı filigran olan ama ağırlıklı olarak Watermark, veya Digital Watermak olarak kullanılan bu terim, görsellerin üzerine yerleştirilmiş özel işaret veya simgeleri ifade eder. Genellikle internet üzerinde yayınlanan bir görselin başka sitelerde yayınlanmasını engellemek veya yayınlansa bile ilk yayını yapan sitenin hangisi olduğunu göstermek amacıyla, sitenin logosunun görsel üzerine yerleştirilmesi şeklinde kullanılır.

    Erişim: Herhangi bir sistemi kullanmaya başlama, örneğin bir elektronik ticaret sistemine bilgisayar üzerinden bağlanarak iletişim kurma. (access)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü