Eğitim Sitesi

Vas Deferens Nedir? Vas Deferens Hakkında Kısaca Bilgi

Vas Deferens Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Vas Deferens:

Sperma Kanalı, Ductus Deferens, epididimin kuyruk kısmından başlayıp epididim kanalının devamı şeklinde uzanan, sperm taşıyan ve depolayabilen, kas yapısında sağ ve sol iki borudur. Spermleri epididimisten üretraya nakleden kanal.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Pasif Taşıma: Hücre zarı maddelerin taşınmasında enerji harcamıyorsa, bu taşımaya pasif taşıma denir. Pasif taşımanın genel özellikleri: * Taşıma çok yoğun ortamdan az yoğun ortama doğrudur. * Enerji harcanmaz. * Enzim kullanılmaz. * Canlı ve cansız hücrelerde görülür. * Sıcaklık,hareket ve yoğunluk farkı difüzyonu hızlandırır. * Denge sağlanana kadar devam eder ve durur. * Porlardan geçebilecek büyüklükteki maddeler difüzyona uğrar. Porlardan büyük maddeler difüzyon yapamaz. Hücrede pasif taşıma 3 şekilde görülür: 1. Difüzyon 2. Kolaylaştırılmış difüzyon 3.Osmoz

    Sindirim: Büyük moleküllü organik maddelerin enzimler yardımıyla yapı taşlarına parçalanarak hücre zarından geçebilecek hale getirilmesine sindirim denir.

    Dehidrasyon Sentezi: Küçük moleküllerin birleşerek bir büyük molekül oluştururken su açığa çıkması olayına dehidrasyon sentezi denir.

    Melez: Herhangi bir karakter yönünden farklı iki arı dölün çaprazlanması sonucu oluşan heterozigot döl.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü