Eğitim Sitesi

VPN (Virtual Private Network) Nedir? VPN (Virtual Private Network) Hakkında Kısaca Bilgi

VPN (Virtual Private Network) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak VPN (Virtual Private Network):

Sanal özel ağ. Herkese açık olan iletişim altyapısını kullanan özel bir veri ağıdır. Tünel protokolü ve çeşitli güvenlik prosedürleri ile izinsiz girişlere karşı korunur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Blu-Ray: Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan bu yeni HD DVD formatı, büyük üreticilerin ve film stüdyolarının tümü tarafından desteklenmektedir.

    Single Split Sistemler: Bu enerji verimliliği yüksek ductless (kanalsız) klimalar/ısıtıcılar, evinizin her odasına kolayca uyacak düşük profilli ve şık tasarımlar sunarken paradan tasarruf etmenizi sağlar.

    GIF (Graphics Interchange Format): Grafik dosyalarını sıkıştırmak amacıyla Compuserve tarafından yaratılmış bir grafik formatıdır. Web dökümanlarında sık sık kullanılır.

    WAP (Wireless Application Protocol): Kablosuz Uygulama Protokolü. Mobil cihazlardan İnternet erişimi sağlayan teknoloji. HTML dilini mobil cihazlarda kullanıma uygun WML diline çeviren WAP geçiş noktalarına mobil cihazlardan erişime dayanır. Mobil cihazlarda İnternet içeriğini çevirip, gösterecek bir tarayıcıya ihtiyaç duyulur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü