Eğitim Sitesi

Uzun odaklı objektif Nedir? Uzun odaklı objektif Hakkında Kısaca Bilgi

Uzun odaklı objektif Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Uzun odaklı objektif:

Odak uzaklığı, kullanılan filmin ya da algılayıcının görüntü karesinin diyagonal köşe uzunluğundan büyük olan objektif; teleobjektif, dar açılı objektif.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Foto-Piksel: Görüntü sensörlerinde bulunan ışığa duyarlı fotonları tanımlar. Farlı isimler altında da anılırlar. Foto piksel ifadesi ile anlatılmak istenen, ışığın gelmesiyle elektriksel olarak yüklenen hücrelerdir. Bu ifadedeki "foto" kelimesi "foton" manasındadır.

    Uzatma Tüpleri: Küçük boy fotoğraf makinelerinde makro çekimlerin yapılabilmesi için kullanılan içi boş (merceksiz), objektifle mercek arasına takılan metal bileziklerdir. Makro fotoğrafçılık için gereken adımlardan bir tanesi, objektifi daha yakın netleme işlemi için, odak alanından çıkarmaktır. Uzatma halkaları bu amaçla kullanılır. Bu halkalar körüğe benzerler, fakat onlar gibi esnek değildir, mesafe de genellikle ayarlanamaz. (extention tubes)

    Camera: İngilizcede fotoğraf makinesini ifade eder. Ama maalesef Türkçede video kamera ile karıştırılmaktadır. Dolayısıyla "digital camera" dijital olarak çekim özelliğine sahip fotoğraf makinesi demektir.

    Flaş Kızağı: Fotoğraf makinesinde flaşın takıldığı yuvadır ve flaş tabanına temas eden elektronik bir yüzeyi bulunur. Bu, fotoğraf makinesi ile flaş arasında veri alışverişini ve flaşın obtüratörle eşgüdümlü çalışabilmesini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü