Eğitim Sitesi

Uzun Süreli Bellek Nedir? Uzun Süreli Bellek Hakkında Kısaca Bilgi

Uzun Süreli Bellek Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Uzun Süreli Bellek:

Uzun süreli belleğe alınan bilgi uzun zaman aralığında hatırda tutulur, unutulmaz. Bu zaman aralığı 30 saniyeden başlayarak organizmanın tüm yaşamı boyunca sürebilir. Cumhuriyet ne zaman kuruldu sorusuna, 29 Ekim 1923 dediğinizde bu bilginiz uzun süreli bellekten gelmektedir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    İyi: Toplumca yapılması istenilen, arzu edilen şeydir.

    Olgu: 1- Deney ve gözlem konusu olan olaylar. Ör: Yağmurun yağması, suyun kaynaması,metalin genleşmesi gözlenebilir ve deney ile sınanabilir.Bu nedenle bu olaylar olgudur,olgusal olaylardır. 2- Düşünülmüş olanın karşıtı, olmuş olan, gerçek olan, gerçekleşmiş olan.

    Öz: Varlığın aslını kuran şey; temel özellik. Bir şeyin ne olduğu, nasıl olduğu olgusu; bir şeyi o şey yapan, öyle oluşunu sağlayan şey; bir varlığın yapısını kuran şey.

    Gündelik Bilgi: İnsanların pratik ihtiyaçlarını karşılamak için, kendi deneyimleriyle elde ettikleri sıradan bilgilere gündelik bilgi denir. Gündelik Bilgi Özellikleri 1. Duyumlara ve algılara dayanır. 2. Yaşamı kolaylaştırır. 3. Yaşantılar ve deneyimler sonucu elde edilir. 4. Herhangi bir yöntemi yoktur. 5. Sistematik değildir, mantıksal tutarlılığı olmayabilir. 6. Görelidir. 7. Kesin sonuç içermez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü